AEX koerst groen, Nederandse industrie in mei extra gedaald

Shell kleurt groen
aandeel Shell koerst groen

De AEX koerst groen, maar de Nederlandse industrie heeft in mei van dit jaar extra ingeleverd en vooral meer ingeleverd dan in april het geval was . Sterker nog, het getal 40,5 is het laagste cijfer sinds mei 2009. Opnieuw denken kenners dat het herstel ingezet is. Toch blijven de meeste beleggers toch nog iets voorzichtiger dan normaal.

AEX koerst groen, affaire Trump-China speelt geen rol meer

Aan het eind van de ochtend stond AEX ruim 1 procent in de plus, de AMX zelfs bijna 2 procent. Ook de AScX deed al snel goede zaken en groeide met 2,7 procent. Het lag aanvankelijk in de lijn der verwachting dat het vertrouwen nog broos zou zijn op de AEX vanwege de affaire Trump – China. Vrijdagnacht echter nam Trump dat weg door voor zijn doen ingetogen zijn visie te geven. Bvendien is Trump nu vooral bezig met een andere affaire, de affaire George Floyd.

Shell doet ook een duit in het zakje

Unibail-Rodamco Westfield was al heel snel de superstijger en koerste 9 procent in het grien,  Daardoor blijft het vastgoedbedrijf uitstekend presteren op de beurs ondanks twee mindere dagen vorige week. Ook ASR Nederland ABN Amro, Nationale Nederlanden en ING boekten plussen ergens tussen de 2,5 en 4 procent. ArcelotMittal scoorde ook al prima en ook Shell deed met plus 3,3 procent een duit in het zakje.

Ook in aandelen? Dan doe je een beroep op de brokers. Je kunt ze hier akvast met elkaar vergelijken.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

 

Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie