Nog steeds een goed moment om te beginnen met beleggen in aandelen

DEGIRO: nog steeds veel belasting om te gaan beleggen
DEGIRO: nog steeds goed moment om te beleggen

Het is nog steeds een goed moment om te beginnen met beleggen in aandelen. Bij het online beleggingsplatform DEGIRO bijvoorbeeld, staan nieuwe beleggers te trappelen van ongeduld om te gaan beleggen. Nog steeds blijkt het coronavirus voor mensen een directe aanleiding om te beginnen met beleggen. Voor wie dat ook gaat doen; investeer niet alles in een keer maar investeer in stapjes en spreid dus vooral.

Goed moment om te beginnen met beleggen in aandelen, crisis is laatste zetje in de goede richting

De crisis die nog steeds heerst heeft mensen die al plannen hadden om te gaan beleggen net het laatste zetje in de goede richting te geven. Ultiem bewijs is wel dat een beleggingsplatform als DEGIRO juist in de beginfase van de crisis en de beurzen soms wel 80 of 90 procent daalden vragen van mensen kregen hoe zij de eerste stappen op de beurs konden gaan zetten. Veel van deze mensen hadden al de intentie om te beginnen met beleggen, de crisis was vervolgens aanleiding om te beginnen.

Maart bleek het ultieme moment om te beginnen met beleggen

De mensen die daadwerkelijk in maart begonnen met beleggen, kozen voor het ultieme moment om te beginnen. Een crisis is doorgaans toch al het ideale moment om te beginnen. Na het uitbreken van de crisis is de beurs ondertussen alweer voor tenminste 30 procent hersteld. Dit is iets waar normaliter een periode van vijf jaar voor staat. Nu kun je dat al in anderhalve maand verdienen.

Beginnen met beleggen nog steeds de moeite waard

Hoewel dus sprake is van herstel loont het nog steeds de moeite te beginnen met beleggem. Daar doet het feit dat zeker technologieaandelen, in Nederland kun je dan denken aan Ayden en ASML, al weer behoorlijk gestegen zijn niets aan af. Nog steeds staan heel veel bedrijven in het rood. Mensen die de overtuiging hebben dat corona iets tijdelijks is en dat de economie niet vergaat doen er nog steeds verstandig aan te beginnen met beleggen.
Beginnersfout die in deze omstandigheden vaak gemaakt wordt is om je te richten op een paar aandelen die fiks in de min staan. Spreiden is altijd beter, iets dat prima kan door te kiezen voor indexfondsen. Behalve de juiste spreiding is het belangrijk dat je gaat werken met geld dat je zeker voor een periode tussen de vijf en tien jaar ook echt kunt missen. Vervolgens kun je bijvoorbeeld maandelijks of per kwartaal een klein stukje toevoegen en dus niet ineens een heel bedrag beleggen. Op deze wijze ontstaat automatisch spreiding.

Kies behalve voor aandelen voor obligaties

Je kunt ook spreiden door naast aandelen in obligaties te gaan. Dit zijn leningen aan overheden of bedrijven. Daalt de rente, dan stijgt de waarde van een obligatie. Dit is vrijwel altijd het geval geweest als er sprake was van paniek op de beurs. Niet voor niets worden obligaties ook wel stootkussens genoemd die van pas komen in barre tijden. Over risicospreiding gesproken, vaak wordt gesteld dat beleggen hét alternatief is voor de spaarrekening, Toch kan het best goed zijn een deel van je geld op de spaarrekening te houden. Pak ook nu dat bedrag dat je voor een periode van tien jaar kunt missen.

Check hier alvast de brokers, je bent ze nodig straks

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Unieke actie: Nu tot 20 aandelen cadeau!
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie