Amerikaanse beleggers maken zich zorgen: Trump kondigt maatregelen aan

Amerikaanse beleggers maken zich zorgen
Amerikaanse beleggers maken zich zorgen

Onrust bij Amerikaanse beleggers die zich grote zorgen maken. Ondertussen, om vooral de verwoestende gevolgen van het coronavirus het hoofd te bieden, kondigde de Amerikaanse president Donald Trump een aantal maatregelen aan, iets dat voor grote onrust zorgde bij Amerikaanse beleggers.  Alleen de aankondiging al zorgde ervoor dat de Amerikaanse futures omlaag schoten, iets dat nadrukkelijk wijst op hogere openingen van de belangrijkste indices.

Amerikaanse beleggers maken zich zorgen om hun ‘pensioen’

Amerika kent niet zoals in ons land een pensioenstelsel. Vaak investeren Amerikanen daarom in aandelen. Daarom ook wordt de beurs op de voet gevolgd in Amerika in de wetenschap dat een lagere beurs simpelweg betekent dat er langer gewerkt moet worden of er genoegen genomen moet worden met minder inkomsten. De ineenstorting van de beurzen vanwege het coronavirus zorgde voor grote onrust bij Amerikaanse beleggers. Uiteraard kun je ook in ons land je pensioen proberen aan te vullen door te gaan handelen in aandelen. In dat kader wordt een gratis cursus beleggen aangeboden. In amper een haf uur word je de basiskennis over CFD bijgebracht en ben je klaar om bij de broker te gaan handelen in aandelen.

Ook toekomst Trump staat op het spel

Ook voor Trump zelf is de stand van de verschillende beurzen enorm belangrijk. De populariteit van Trump houdt namelijk verband met de prestaties van de S&P 500. Met andere woorden; Trump is populair als de index hoog is en veel minder populair als sprake is van een lage index. Trump liet zich voor de aangekondigde maatregelen souffleren door economische experts, politici en ministers. De verwachting is dat er belastingverlaging doorgevoerd zal worden om zo de Amerikaanse bedrijven enigszins tegemoet te komen. Opvallend is het overigens wel, zeker omdat Mnuchin, de minister belast met de financiën, een kleine week geleden nog liet weten dat er geen stimulans noodzakelijk was. De enorme verliezen die vervolgens op de financiële markten plaatsvonden, deden Trump c.s. van gedachten veranderen.

Slechtste dag sinds de crisis

Begin deze week kenden de Amerikaanse beurzen de slechtste dag sinds de vernietigende crisis van 2008. Zo sloot de S&P 500 liefst 7,6 procent lager, daalde de Dow Jones met 7,8 procent en de Nasdaq met 7,3 procent.

Profiteren van lage aandelenkoersen? Vergelijk brokers en aanbieders om te beleggen:

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie