Nog steeds een goed moment om te beginnen met beleggen in aandelen

DEGIRO: nog steeds veel belasting om te gaan beleggen

DEGIRO: nog steeds goed moment om te beleggen

Het is nog steeds een goed moment om te beginnen met beleggen in aandelen. Bij het online beleggingsplatform DEGIRO bijvoorbeeld, staan nieuwe beleggers te trappelen van ongeduld om te gaan beleggen. Nog steeds blijkt het coronavirus voor mensen een directe aanleiding om te beginnen met beleggen. Voor wie dat ook gaat doen; investeer niet alles in een keer maar investeer in stapjes en spreid dus vooral.

Goed moment om te beginnen met beleggen in aandelen, crisis is laatste zetje in de goede richting

De crisis die nog steeds heerst heeft mensen die al plannen hadden om te gaan beleggen net het laatste zetje in de goede richting te geven. Ultiem bewijs is wel dat een beleggingsplatform als DEGIRO juist in de beginfase van de crisis en de beurzen soms wel 80 of 90 procent daalden vragen van mensen kregen hoe zij de eerste stappen op de beurs konden gaan zetten. Veel van deze mensen hadden al de intentie om te beginnen met beleggen, de crisis was vervolgens aanleiding om te beginnen.

Maart bleek het ultieme moment om te beginnen met beleggen

De mensen die daadwerkelijk in maart begonnen met beleggen, kozen voor het ultieme moment om te beginnen. Een crisis is doorgaans toch al het ideale moment om te beginnen. Na het uitbreken van de crisis is de beurs ondertussen alweer voor tenminste 30 procent hersteld. Dit is iets waar normaliter een periode van vijf jaar voor staat. Nu kun je dat al in anderhalve maand verdienen.

Beginnen met beleggen nog steeds de moeite waard

Hoewel dus sprake is van herstel loont het nog steeds de moeite te beginnen met beleggem. Daar doet het feit dat zeker technologieaandelen, in Nederland kun je dan denken aan Ayden en ASML, al weer behoorlijk gestegen zijn niets aan af. Nog steeds staan heel veel bedrijven in het rood. Mensen die de overtuiging hebben dat corona iets tijdelijks is en dat de economie niet vergaat doen er nog steeds verstandig aan te beginnen met beleggen.
Beginnersfout die in deze omstandigheden vaak gemaakt wordt is om je te richten op een paar aandelen die fiks in de min staan. Spreiden is altijd beter, iets dat prima kan door te kiezen voor indexfondsen. Behalve de juiste spreiding is het belangrijk dat je gaat werken met geld dat je zeker voor een periode tussen de vijf en tien jaar ook echt kunt missen. Vervolgens kun je bijvoorbeeld maandelijks of per kwartaal een klein stukje toevoegen en dus niet ineens een heel bedrag beleggen. Op deze wijze ontstaat automatisch spreiding.

Kies behalve voor aandelen voor obligaties

Je kunt ook spreiden door naast aandelen in obligaties te gaan. Dit zijn leningen aan overheden of bedrijven. Daalt de rente, dan stijgt de waarde van een obligatie. Dit is vrijwel altijd het geval geweest als er sprake was van paniek op de beurs. Niet voor niets worden obligaties ook wel stootkussens genoemd die van pas komen in barre tijden. Over risicospreiding gesproken, vaak wordt gesteld dat beleggen hét alternatief is voor de spaarrekening, Toch kan het best goed zijn een deel van je geld op de spaarrekening te houden. Pak ook nu dat bedrag dat je voor een periode van tien jaar kunt missen.

Check hier alvast de brokers, je bent ze nodig straks

Broker / AanbiederOmschrijvingActie Meer info >
DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Nu Gratis rekening openen >
Open gratis rekening! >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen, Bitcoins en meer. Al vanaf € 180,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Open gratis rekening: Nu Gratis € 200,- transactietegoed!

Gratis rekening openen: Geen commissie of beheerkosten
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Binck Zelf Beleggen
Zelf beleggen
Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Open gratis rekening: Nu Gratis € 200,- transactietegoed!
Open gratis rekening: Nu Gratis € 200,- transactietegoed!

Kosten informatiepakket: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
ABN AMRO Zelf Beleggen
Zelf beleggen
ABN AMRO biedt voor de geïnteresseerde belegger de mogelijkheid om voor lage kosten en met behulp van tools & expertise zelf te beleggen in aandelen, ETF's en beleggingsfondsen.Open gratis rekening. Nog geen ABN AMRO klant? Ook in 10 min. geregeld!
Open gratis rekening: beleggen al mogelijk vanaf € 50,-

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren"
Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren"

Kosten informatiepakket: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
ABN AMRO Begeleid Beleggen
Laten beleggen
Een makkelijke en slimme manier van beleggen: de experts van ABN AMRO helpen je met het kiezen van een strategie en nemen het werk uit handen.Open gratis rekening. Nog geen ABN AMRO klant? Ook in 10 min. geregeld!
Open gratis rekening: beleggen al mogelijk vanaf € 50,-

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Meer info >
Binck Forward
Laten beleggen
Starten met je geld laten beleggen? Dat kan vanaf elk bedrag met Binck Forward. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen de laagst mogelijke kosten.
Open eenvoudig een rekening: Nu tot € 400,- startgeld cadeau!
Open Gratis een rekening: Nu tot € 400,- startgeld cadeau!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Open een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenTop aandelen broker


Meer info >
Laten Beleggen door Brand New Day
Brand New Day: laat je geld eenvoudig beleggen in aandelen en obligaties met belastingvoordeel! Kies eenmalig je gewenste rendement en risico en laat de specialisten het werk doen. Zeer lage kosten en geen ervaring nodig.Open nu gratis een beleggersrekening
Open gratis een rekening

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenExporo: Beleggen in Vastgoed Aandelen
De Duitse marktleider Exporo maakt het nu ook in Nederland voor particuliere beleggers mogelijk om al vanaf € 1000,- vastgoed aandelen te kopen én te verkopen. Hierdoor kan je flexibel beleggen met vastgoed aandelen en mogelijk profiteren van een interessant rendement op de huuropbrengsten en waardevermeerdering van vastgoed. Vraag gratis informatie aan of start direct >
Start nu en ontvang € 100,- bonus bij een storting van € 1000,- of hoger >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Speak Your Mind

*