Beleggers benutten lagere aandelen-koersen op Europese beurzen

Vandaag zijn de meeste Europese beurzen met een lichte winst afgesloten. De winst wordt vooral veroorzaakt door het initiatief van beleggers om goedkope aandelen voor een habbekrats op te pikken. Hierdoor kregen de beurzen een impuls. Vooralsnog komt er vanuit Europa weinig tot geen positief nieuws en zijn er nauwelijks aandelen die zich positief onderscheiden.

Beleggen? Tip: Kies de beste en goedkoopste broker

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Zo rommelt het nog steeds in de Italiaanse politiek. Na vier stemrondes is er nog steeds geen nieuwe president gekozen. Daarnaast heeft het ratingsbureau Fitch de triple A status van Groot-Brittannië ontnomen hoewel dit nieuws geen effect leek te hebben op de koers van de aandelen op de Britse beurs.

Aandelenkoersen Europese beurzen desondanks in de plus

Vanwege het oppikken van goedkope aandelen, sloten de Europese beurzen toch met winst af. De afgelopen dagen heeft de Europese aandelenmarkt flinke klappen moeten incasseren. Voorlopig is er nog geen oplossing voor de crisis in de Eurozone gevonden. In het begin van de week kwam er negatief economisch nieuws uit China en de afgelopen twee dagen lijkt het ook niet lekker te gaan in de Verenigde Staten.

De Europese beurzen noteren overigens geen grote winstcijfers. De AEX sloot vandaag met 0,3% winst af op 341,68 punten. De MidKap deed het beter en behaalde een winst van 0,6%. Daarmee sloot de MidKap vandaag af op 521,72 punten. De aandelen op de beurzen in Londen en Parijs deden het ook goed. De beurs van Frankfurt bleef achter op de rest en noteerde een verlies.

Aandelen van het Duitse softwarebedrijf SAP zakte met 3% nadat het bedrijf haar omzetcijfers bekend had gemaakt. Er waren minder licenties verkocht dan verwacht. Ook het aandeel Commerzbank noteerde een verlies van 2,2%. In Londen klom de waarde van aandelen in verschillende bedrijven in de mijnbouw en grondstoffen sector zoals Rio Tinto. Staalproducent ArcelorMittal (AEX) zag de waarde van haar aandelen om dezelfde reden stijgen.

Amerikaanse aandelenmarkt vandaag erg wisselvallig

In Amerika waren de beurzen vandaag erg wisselvallig. De Dow Jones leverde 0,1% in en sloot af op 14.519 punten. De S&P 500 en Nasdag behaalden echter respectievelijk een winst van 0,6% en 1,1%. S&P 500 sloot af op 1.551 punten en Nasdaq sloot af op 3.100 punten.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie