Chevron schort aankoop eigen aandelen op

Chevron schort aankoop eigen aandelen op
Chevron: aankoop eigen aandelen opgeschort

Chevron schort de aankoop van de eigen aandelen op. Het was de bedoeling dat de oliegigant dit jaar zou investeren in de aankoop van de eigen aandelen. Vanwege de situatie rondom olie en de uitbraak van het coronavirus echter, is besloten vier miljard dollar minder te investeren dit jaar. Dat betekent dat Chevron twintig procent minder zal gaan investeren. En dat is een heel behoorlijke reductie en een heel stevige maatregel die genomen is. In de serie maatregelen die genomen wordt is  het feit dat Chevron de aankoop van eigen aandelen opgeschort wordt de voornaamste.

Chevron kondigt serie maatregelen aan

Het coronavirus en de strijd tussen Rusland en Saoedi Arabie hebben ervoor gezorgd dat de olieprijzen gigantisch zijn gekelderd, iets waar Shell al de wrange vruchten van plukte ondertussen. Om met name het dividend veilig te stellen, kondigde Chevron om die redenen een serie maatregelen aan. Desondanks blijven de leidinggevenden van Chevron strijdbaar en laten ze weten ‘veerkrachtig te zijn en er alles aan te doen om de situatie zoals die nu is het hoofd te bieden’. De maatregel Chevron schort aankoop eigen aandelen op is een ingreep die ervoor moet zorgen dat Chevron de controle houdt.

Brokers vergelijken en aandelen kopen?

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Unieke actie: Nu tot 20 aandelen cadeau!
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Aankoop eigen aandelen Chevron opgeschort

Door de maatregelen wil Chevron de kaspositie behouden en de balans ondersteunen. Dat betekent concreet een reductie van de investeringen met 4 miljard dollar; 20 procent van de geplande investeringen dus. Belangrijkste maatregel is wellicht dat Chevron besloten heeft dit jaar niet in te zetten op de aankoop van de eigen aandelen.

Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie