Record Dow Jones en fikse plus voor AEX-index

record Dow Jones
Record Dow Jones, fikse plus AEX-index

Het is tekenende voor de situatie op de wereldbeurzen; nadat de Dow Jones eerder deze week nog het laagste niveau sinds 2016 bereikte was het een dag later groot feest met een record voor Dow Jones en ook een fikse plus voor de AEX-index. De beurzen vertonen hoge pieken en diepe dalen en van enige consistentie is nog steeds geen sprake. Toch is de verwachting dat in Amerika vanaf nu wel gewerkt kan worden aan de zo gewenste stabiliteit.

Dow Jones stoot record uit 1933 uit de boeken

Dat de beurzen in de Verenigde Staten weer omhoog kunnen en durven te kijken heeft alles te maken met de steunpakketten die er nu dan toch echt lijken te komen vanwege de coronacrisis. Al eerder leken die steunpakketten er te komen. Toen dat echter niet het geval bleek, daalden de koersen gigantisch. Nu echter opnieuw brede steun is toegezegd om de gevolgen van de uitbraak van corona op de economie enigszins in te tomen, keert het vertrouwen terug en zijn de mooie cijfers van de Dow Jones te verklaren.

Fikse plus voor AEX-index en midkap index

Dow Jones stootte een 87-jaar oud record uit de boeken en sloot dinsdag laat af met een plus van 11,4 procent op 20.705 punten. Ook de S&P 500 index scoorde goed met een groei van 9 procent en 2447 punten. En dus kon ook de Nasdaq niet achterblijven met een plus van 8,1 procent.  De fikse groei is het resultaat van de toezeggingen die ondertussen gedaan zijn om de economie in Amerika te helpen de crisis te doorstaan. Fed maakte in dat kader ook bekend met een flink steunpakket te komen.

Ook in Europa sloten de verschillende beurzen af met winst, de AEX-index zelfs met 9 procent. Nog beter deed de midkap index het met een plus van 9,6 procent.

Ook in aandelen, maar wil je eerst de brokers vergelijken?

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie