Daimler kiest voor afsplitsing via beursgang

Aandelen Daimler Trucks en Buseskopen

Daimler kiest voor afsplitsing via beursgang en maakt van Daimler Trucks en Buses en Mercedes-Benz twee aparte divisies met twee entiteiten. De aandeelhouders van Daimler moeten overigens nog wel groen licht geven voor de afsplitsing en de beursgang. Beide divisies krijgen hun eigen management en een zelfstandig bestuur na de beursgang. Beide bedrijfsonderdelen van Daimler kunnen na afsplitsing sneller winstgevend worden, zo is de verwachting.

Daimler kiest voor afsplitsing via beursgang, divisies gaan alleen verder

Uiteraard is het de bedoeling dat de aandelen naar de beurs in Frankfurt gaan. Het is logisch dat beide bedrijfsonderdelen van Daimler zelfstandig verder gaan. Het zijn twee verschillende bedrijven, met hun eigen specifieke klanten, hun eigen technologische paden en kapitaalbehoeften. Juist nu er grote technologische veranderingen aan zitten te komen acht Daimler de tijd rijp om de twee bedrijfsonderdelen te scheiden. De onderdelen kunnen het meest effectief zijn als ze voortaan als twee onafhankelijke entiteiten gaan acteren.

Snellere groei en eerder winstgevend

Door via een beursgang voor een afsplitsing te zorgen, kunnen beide divisies sneller groeien, gerichter investeren en gerichte samenwerkingsverbanden aangaan. De divisie Trucks en Buses kan de strategische plannen die er liggen zo versnellen en de winstgevendheid van de onderdelen kan op deze manier versnellen. Ook kan veel gerichter doorgegaan worden met de ontwikkeling van emissievrije technologieën voor vrachtwagens en bussen.

Wil je aandelen kopen? Dan doe je een beroep op de brokers. Je kunt de brokers hier met elkaar vergelijken.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie