DEGIRO vervangt geldmarktfondsen door een bankrekening

DEGIRO: nog steeds veel belasting om te gaan beleggen

Groot nieuws van DEGIRO. De beleggingsonderneming gaat op korte termijn de geldmarktfondsen vervangen door een bankrekening bij de Flatex bank. Op die manier kan de veel gestelde vraag  ‘valt mijn niet-belegde geld bij DEGIRO onder het €100.000 depositogarantiestelsel?’  een positief antwoord krijgen.

Van geldmarktfondsen naar bankrekening bij de Flatex Bank

Omdat DEGIRO een beleggingsonderneming is, is het voor DEGIRO niet mogelijk om gelden van klanten aan te houden. Daarom maakt DEGIRO nu nog gebruik van geldmarktfondsen om zo de ongebruikte gelden toch te beleggen en zo wordt geld toch veilig aangehouden. Binnen enkele weken wordt gestart  met het overzetten van klanten naar de nieuwe oplossing. Uiteraard krijgt de klant tijdig informatie over  voorwaarden, wijzigingen en de handelingen die de overstap mogelijk maken.

Duitse bank beheert al voor 14 miljard euro

DEGIRO denkt met de Flatex Bank, van Duitse komaf, een geschikte partner te hebben gevonden. DEGIRO mag namelijk wel samenwerken met een bank. Nu al beheert de Duitse bank voor 14 miljard aan vermogen. Het genoemde geld  wordt voortaan beheerd op een persoonlijke bankrekening met een persoonlijke IBAN.  Bedragen tot een bedrag van 100.000 euro vallen onder een depositogarantiestelsel. Het nieuwe IBAN nummer krijgt een koppeling met de bestaande DEGIRO rekening. Het enige wat van de klant doet is het invullen van een online formulier, een formulier dat te vinden is op het DEGIRO platform.  Na het invullen van dit formulier krijg jij je eigen IBAN en ook aanvullende instructies over het storten van geld.   DEGIRO loet al weten dat het compensatiebeleid ongewijzigd blijft als sprake is van negatieve rente.

Meer informatie over DEGIRO

of direct rekening openen

 

 

 

Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie