Dit zijn de beste Amerikaanse aandelen tijdens een crisis (2022)

Beleggers begroeten 2022 met een stijgende Amerikaanse inflatie en een zwak rapportageseizoen. Zeker is dat men de geopolitieke crisis en de mogelijke impact ervan op de groei van de wereldeconomie niet kan negeren. Echter, gezien het feit dat de Amerikaanse economie nog steeds in goede vorm verkeert, verwachten de Freedom Finance analisten geen recessie van de Amerikaanse economie in 2022-2023 en blijven ze eerlijk en optimistisch over de vooruitzichten voor de aandelenmarkt voor de rest van dit jaar. Dit zijn de beste Amerikaanse aandelen tijdens een crisis!

Investeer in Amerikaanse aandelen met Freedom24 >

Dit zijn de katalysatoren voor groei Amerikaanse aandelenmarkt

De inflatie piekt mogelijk al in de tweede helft van 2022. Dit kan gebeuren omdat staatssteun, die aan het begin van de pandemie in de VS werd uitbetaald,  niet langer wordt betaald en de eerder gecompenseerde gelden zijn ondertussen al volledig besteed. Tegelijkertijd zijn de toeleveringsketens hervat en keren vraag en aanbod terug naar normaal.

Bedrijfswinsten nemen af, prijzen blijven stijgen

De bedrijfswinsten nemen af, maar prijzen blijven stijgen. Als de prijzen stijgen, verhoogt een bedrijf zijn inkomsten en de vraag naar effecten neemt dan toe. De Amerikaanse aandelen stijgen in prijs, terwijl tegelijk geld aan waarde verliest. Op mondiaal niveau is inflatie echter geen ramp voor de aandelenmarkt. Economische recessie, werkloosheid en industriële stilstand zijn veel erger. Bovendien bevorderen prijsstijgingen en digitalisering de groei van Amerikaanse bedrijven, zij het wel traag.

Digitalisering blijft de wereld veranderen

Digitalisering blijft de wereld maar veranderen. In momenten van ontreddering, de vraag naar harde valuta’s en Amerikaanse activa krijgen record brekende bedrijven in het software- en fintech segment te maken met de gevolgen van de crisis. Toch hebben ze een aanzienlijk groeipotentieel en ze stellen beleggers niet teleur met hun financiële resultaten.  Nieuwe verdiensten zou zomaar kunnen leiden tot een rebound. Bovendien worden ze objectief niet beïnvloed door de geopolitieke situatie in Oost Europa en groeien ze snel in West-Europa en op Amerikaanse markten.

Selectie van de meest interessante aandelen

Freedom Finance analisten hebben een selectie van interessante aandelen met een sterke lange termijn groei voor je geselecteerd. Bij het selecteren van bedrijven richten ze zich op het beoordelen van het korte termijn potentieel van aandelen. Elk van die aandelen heeft een aantal kenmerken die een gunstige risicobalans vormen.

Expedia groep (EXPE)

Koersdoel (12 maanden): $ 216

Als grote speler in hotelreservering in Amerika zal het bedrijf profiteren van het voortgaande herstel van de toeristenstroom. Wat dat betreft wordt veel van dit seizoen verwacht.

Merck (MRK)

Koersdoel (12 maanden): $ 93

De bedrijfsgroei op lange termijn wordt ondersteund door een sterk oncologiesegment, waarin KEYTRUDA voortrekker kan worden. Deze super blockbuster maakt medicijnen op recept kopen erg gemakkelijk. Het bedrijf kan sterke resultaten laten zien voor het eerste kwartaal dankzij  onder meer de verkoop van molnupiravir voor de behandeling van patiënten met COVID-19.

Intuitive Surgical (ISRG)

Koersdoel (12 maanden): $ 346

Het bedrijf is leider in de snelgroeiende markt voor robotchirurgie. De markt heeft een hoge instapdrempel die concurrentie minimaliseert. Versnelde uitbreiding naar de Aziatische markt in 2022 en de release van een nieuwe generatie van chirurgische systemen bieden groeikansen.

Nike (NKE)

Koersdoel (12 maanden): $ 182

‘s Werelds grootste producent van sportschoenen en sportuitrusting, dat is Nike. Ondanks de vertraging in China en de introductie van nieuwe lokale beperkingen, zijn wij zeer positief over verdere groei van de voorraad, aangezien Nike voldoende voorraad heeft. De vraag op de Amerikaanse markt is bovendien groot. Dit compenseert de situatie zoals die in China is.

PepsiCo (PEP)

Koersdoel (12 maanden): $ 176

Het bedrijf is zeer goed gediversifieerd, zowel in termen van merken en productlijn. In tegenstelling tot zijn rivaal Coca-Cola is Pepsi veel minder afhankelijk van externe verkoopkanalen (automaten, restaurants en bars, bioscopen en sport evenementen). Het bedrijf verkocht zijn Tropicana en Naked juice-divisie vorig jaar voor $ 3,3 miljard. Dat geld wil PepsiCp investeren in de ontwikkeling van energiedrank en sportvoedingsmerken. Die groeien duidelijk sneller dan de natuurlijke sappenhandel.

Sunrun (RUN)

Koersdoel (12 maanden): $ 50

Dit is de leider in het aantal zonne-installaties in de Amerikaanse particuliere huizenmarkt. De gemiddelde jaarlijks omzetgroei in de afgelopen vijf jaar is 27,5%.

Proterra (PTRA)

Koersdoel (12 maanden): $ 14

Proterra heeft een marktaandeel van minimaal 50% in elektrische transitbussen. Het bedrijf verkoopt ook kant-en-klare producten (net als batterijoplossingen) aan andere fabrikanten. Het bedrijf verwacht een omzet $2,5 miljard te bereiken rond 2025 (jaarlijks 70% groei).

Qualcomm (QCOM)

Koersdoel (12 maanden): $ 231

Het bedrijf is marktleider op het gebied van smartphone processors (SoC) en modems voorsmartphones (inclusief modems en modem verwerkers). Daarnaast heeft het bedrijf een aantal belangrijke patenten op het gebied van wireless technologie voor gegevensoverdracht. Het laatste kwartaalrapport geeft aan dat het sterk blijft presteren in belangrijke zaken als chips voor mobiele apparaten, RF-oplossingen, IoT en auto-chips. De relatief lage waarderingen maken de uitgever één van de beste ideeën op de markt.

Adobe (ADBE)

Koersdoel (12 maanden): $ 618

Adobe is  ’s werelds grootste ontwikkelaar van software voor het creëren van verschillende media-inhoud, waaronder documenten, videobestanden, webpagina-indeling, inhoud voor videogames, films en clips. In het foto- en video verwerkingssegment zijn Adobe producten goed voor 55-70% marktaandeel, en in sommige product niches hebben Adobe oplossingen geen gelijkwaardige wat betreft kwaliteit. Het bedrijf vertoont bovendien een sterke vraagdynamiek in het segment van cloud documenten en digitale handtekeningen (ongeveer 30% van de markt).

 T-Mobile US (TMUS)

Koersdoel (12 maanden): $ 180

T-Mobile geldt als leider in de 5G-telecommarkt. De aandelen kunnen een boost krijgen wanneer Q1-rapporten zijn vrijgelaten.

Snap (SNAP)

Koersdoel (12 maanden): $ 60

Snapchat’s publiek en inkomsten groeien sneller dan verwacht, waardoor de voorraad een duidelijk  herstel laat zien. Van Snap wordt een sterk kwartaal rapport verwacht, wat zou kunnen wijzen dat de negatieve impact van het nieuwe iOS-privacy beleid afneemt.

Coinbase Global (COIN)

Koersdoel (12 maanden): $ 240

Met verhoogde interesse in cryptocurrencies als gevolg aan geopolitieke factoren én een opleving in de markt, zou het bedrijf een sterke primeur kunnen melden dit kwartaal. De verwachte voltooiing van de overname van het Braziliaanse 2TM, dat actief is in Mercado Bitcoin, de grootste van Latijns-Amerika cryptocurrency-uitwisseling en andere digitale valutabedrijven, zullen de operationele capaciteit en gebruikersbereik verder vergroten.

Rio Tinto (RIO)

Koersdoel (12 maanden): $ 93

Het bedrijf maakt de overstap naar groene energie in een versneld tempo, zoals bijvoorbeeld blijkt uit de recente verwerving van een lithiumdepot in Argentinië.

Investeer in Amerikaanse aandelen met Freedom24 >

Hoe beleggen in Amerikaanse, EU- en Aziatische effecten?

Europese investeerders kunnen profiteren van meer dan één miljoen handelsinstrumenten op het Freedom24 investeringsplatform van Freedom Finance. Het platform is transparant en biedt  relatief lage commissies voor het kopen van aandelen en ETF’s en biedt bovendien de beste voorwaarden in Europa voor Amerikaanse opties kopen ( $ 0,65 per contract). Freedom Finance is bovendien de enige makelaar op de EU-markt die klanten de mogelijkheid biedt om te bieden op nieuwe aandelen van de Amerikaanse en Europese bedrijven tegen hun initiële (IPO) prijzen. Ook wanneer het bedrijf openbaar wordt (verschijnt op de beurs), is er een goede mogelijkheid om aandelen te kopen tegen hun IPO-prijs die een aanzienlijk groeipotentieel hebben.  

Let op: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten brengen altijd het risico met zich mee van kapitaalverlies. Investeringen in IPO kunnen aanvullende beperkingen met zich meebrengen. De voorspelling of prestaties in het verleden zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Dit is een informatief artikel en op geen enkele wijze een financieel advies.

5/5 - (4 stemmen)

Plaats een reactie