DPG mag aandelen Sanoma definitief overnemen

DPG neemt aandelen Sanoma over
DPG neemt aandelen Sanoma definitief over

DPG mag aandelen Sanoma definitief overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument en Markt bekend gemaakt.  Met de aandelenovername is een bedrag van 460 miljoen euro gemoeid. Al in december liet het Belgische De Pers Groep weten dat het Sanoma over wilde nemen, nu is er dus een definitieve ‘go’ voor de overname.

DPG mag aandelen Sanoma definitief overnemen en moet concurreren met Facebook en Google

Het ACM liet weten dat er ondanks de overname ‘nog genoeg concurrentie op de mark blijft voor onbetaald online nieuws en online adverteren’. De 900 medewerkers verhuizen mee, al is het wel de verwachting dat de gehele organisatie straks toch in zal moeten krimpen. Door de overname is DPG een heel grote jongen die op de online advertentiemarkt moet kunnen concurreren met Facebook en Google.

Goede ervaringen met overname van De Volkskrant

DPG was al eigenaar van onder meer de Volkskrant, Trouw, Q Music, Tweakers en de Nationale Vacaturebank. Daar komen nu onder meer Nu.nl, Libelle, Donald Duck, en VT Wonen nog eens bij. Toen DPG de Volkskrant overnam ontstond tumult, omdat de krant nu in Belgische handen kwam. In de praktijk echter, heft de krant haar specifieke karakter behouden en heeft de hoofdredactie min of meer de vrije hand. De verwachting is dat het met de overname van de nieuwe titels van Sanoma niet anders zal zijn. Behalve de al genoemde grotere titels die in handen komen of al zijn van DPG, behoren ook tal van kleinere (online) mediakanalen tot de overname. Of die ook de aandacht blijven krijgen of dat alle aandacht zich gaat richten op de bekende titels is nog wel even de vraag.

Wil je ook beleggen? Check hier alvast de verschillende brokers die je kunnen helpen:

[table “” not found /]
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie