AEX verliest 16 procent en 103 miljard euro

Randstad de grote verliezer
Randstad en Shell: de grote verliezers

AEX verliest 16 procent en 103 miljard euro. Dat kan gezegd worden nu de beleggers heel even mogen genieten van een extra lang weekend. Hoewel de AEX in Amsterdam een prima laatste week beleefde en gretig klom, werd berekend dat tot nu toe dit jaar 16 procent is verloren, ongerekend goed voor een verdamping van 103 miljard euro. Hoe het anders moet of beter kan?  Daar mag iedereen eens goed over nadenken tijdens het Paasweekend.

AEX verliest 16 procent en 103 miljard euro; Shell en Randstad de grote verliezers

Terugblikkend op het (royale) eerste kwartaal blijken Shell en Randstad toch wel de grootste verliezers met een daling van de beurswaarde tussen de 35 en 50 procent. De beurswaarde is uit te rekenen door de koers van een aandeel te vermenigvuldigen met het aantal uitstaande aandelen. Dit is iets wat men ook wel marktkapitalisatie noemt. De market cap van de AEX was begin dit jaar bij elkaar opgeteld 634 miljard euro. Daarvan is nog precies 531 miljard euro over.

Ahold en Wolters Kluwers plussen

Ja, er waren wel degelijk bedrijven die het goed deden in het eerste kwartaal van 2020. Zo wisten Ayden, van de betaalsystemen, Just Eat Takeaway.nl en Wolters Kluwer te plussen, terwijl ook Ahold Delhaize dat deed.

Ook in aandelen van de plussers Ayden of Ahold Delhaize? Misschien is het nu wel een goed moment. Check hier alvast de brokers

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie