Geen dividend voor aandeelhouders Schiphol

Schiphol keert geen dividend uit
Schiphol keert geen dividend uit

Geen dividend voor aandeelhouders Schiphol. Zo is tijdens een speciale aandeelhoudersvergadering van de nationale luchthaven besloten. Om de coronacrisis het hoofd te bieden, is besloten om zoveel mogelijk geld in kas te houden. Grote verliezer is de Nederlandse staat, in het bezit van liefst 70 procent van de aandelen van de luchthaven.

Geen dividend voor aandeelhouders Schiphol, 95 procent minder reizigers in april

De Nederlandse staat kreeg elk jaar een fikse dividenduitkering, maar kan die uitkering nu op de buik schrijven. Schiphol kreeg als direct gevolg van het uitbreken van het coronavirus veel minder vluchten en reizigers. Voor de maand april ligt het in de lijn der verwachtingen dat slechts 5 procent van het aantal reizigers begroet kan worden. De verwachting is verder dat slechts tien procent van de vluchten doorgang zal vinden.

Geen bonussen voor personeel

De inkomsten van Schiphol gaan dus enorm naar beneden. Er moet dus bespaard worden en wordt het dividend van 151 miljoen over 2019 niet uitbetaald. In de praktijk loopt de staat ongeveer 106 miljoen euro mis. Ook het personeel van Schiphol is de dupe van het virus. Zo worden er geen bonussen uitgekeerd en kan van loonsverhoging voorlopig geen enkele sprake zijn. Overigens hebben de winkels en de horecagelegenheden op Schiphol zestig dagen uitstel van betaling gekregen van Schiphol.

Wil je ook in de aandelen? Vergelijk hier alvast de brokers:

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie