Beurswaarde ASML daalt fors, TomTom lijdt verlies van 63 miljen euro

Omzet en winst ASML dalen fors
Omzet en winst ASML dalen fors

De coronacrisis is hard voor ondernemingen, zo is weer duidelijk geworden. Beurswaarde ASML daalt fors, TomTom lijdt verlies van 63 miljoen euro. Het zijn zomaar twee meldingen die een direct gevolg zijn van het uitbreken van het coronavirus. Beide ondernemingen scoorden in de periode voor de uitbraak van het virus nog winst.

Beurswaarde ASML daalt fors, bedrijf weigert verwachtingen voor rest van het jaar uit te spreken

ASML liet eerder al weten dat de omzet fors lager zou zijn. Nu blijkt dat zelfs de bijgestelde doelstellingen maar net behaald konden worden. Vanwege de zeer tegenvallende cijfers weigert ASML verwachtingen uit te spreken over de rest van 2020. De omzetdaling heeft onder meer te maken met het feit dat twee van de vier geleverde machines ter plaatse geinstalleerd en getest moeten worden. Gevolg is wel dat twee van de vier machines niet meetellen voor de omzetcijfers in de eerste maanden van het jaar. Bovendien werden simpelweg ook minder chipmachines verkocht van het DUV-type. Juist op deze machines wordt veel winst gemaakt.

Minder lucratieve upgrades

Ook werden in het eerste kwartaal minder upgrades uitgevoerd en ook deze activiteit levert doorgaans de nodige winst op. De winst van ASML daalde tot 391 miljoen euro, dat was in het laatste kwart van vorig jaar nog 1,1 miljard euro. De bruto winstmarge werd al eerder bijgesteld van 46-47 procent naar 45-46 procent. Uiteindelijk werd het 45,1 procent.

Consument koopt 40 procent minder bij TomTom

Slecht nieuws was er ook voor TomTom, dat liefst 63 miljoen euro verlies leed. Ook de beurswaarde daalde fors.  De omzet van TomTom daalde met 23 procent tot 131 miljoen euro. Redenen van de gigantische terugval is het feit dat de consument 40 procent minder  bij TomTom koopt. Bovendien liggen veel autofabrieken stil en ligt ook de verkoop van ingebouwde navigatiesystemen dus stil. TomTom heeft ondertussen het dividend opgeschort.

Wie de beurs op wil, krijgt te maken met brokers. Check ze hier:

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 5,9%! Er is geen minimum storting.
Actie! Stort € 5000,- en ontvang 3 gratis aandelen met een waarde tot $ 800,-. Gebruik de promocode WELCOME5 Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

WH Selfinvest
Zelf beleggen
Toegang tot 150 beurzen in 33 landen: kies voor zelf beleggen in aandelen, opties of ETF voor de laagst mogelijke commissie. Met uitmuntende klantenservice en gratis toegang tot signalen en kennis over beleggen.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie