Koersaandeel ING stijgt, winst daalt maar minder dan verwacht

minder winst voor ING
minder winst voor ING

Het koersaandeel ING stijgt, de winst daalt maar minder erg dan verwacht, het moge duidelijk zijn; ook ING kwam vandaag met de kwartaalcijfers. De winst over het eerste kwartaal was lager dan de winst van een jaar eerder. De schade was echter alleszins te overzien en de daling minder groot dan verwacht.

Koersaandeel ING stijgt, interim dividend uitgesteld

ING herhaalde het dividend van 2019 en beslist pas in oktober om weer te kijken naar de hervatting van de dividendtuitkering. Ook het interim-dividend over 2020 is uitgesteld. Deze interim dividend wordt doorgaans in augustus uitgewerkt. De ontwikkelingen binnen ING zorgden vanochtend al snel voor een stijging van het koersaandeel met 3,6 procent.

Siemens: winst staat onder druk

Ook Siemens presenteerde kwartaalcijfers. Gebleken is dat de winst onder druk is komen te staan en Siemens trok dan ook de outlook voor het lopende jaar in. In vergelijking met 2019 is echter sprake van een zeer bescheiden daling. Siemens gaf geen verwachting af voor de winst per aandeel. Meteen koerste het aandeel 5,4 procent lager.

Goede berichten uit China en Amerika

Wall Street opende zojuist wel hoger. Dit had alles te maken met de goede berichten uit China en Amerika, die weer on speaking terms zijn wat betreft de handelsdeal. Gevreesd werd dat er opnieuw sprake zou zijn van importheffingen waardoor de economie nog meer onder druk zou koen te staan. Dat lijkt voorlopig niet aan de orde.

Ook in aandelen? Check hier alvast de beleggingen:

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie