LEGO gaat voorlopig niet naar de beurs

Hoewel er altijd geruchten zijn geweest over een mogelijke beursgang van speelgoedbedrijf LEGO, zit die beursgang er voorlopig niet in. Dat laat eigenaar Thomas Kirk Kristiansen desgevraagd weten. ‘Ik zie een beursgang als laatste optie. Dit zou pas aan de orde komen als bijvoorbeeld iemand van onze familie het bedrijf niet wil leiden.’ Kristiansen is zelf van de vierde generatie van het familiebedrijf.

LEGO gaat voorlopig niet naar de beurs ondanks aanhoudende geruchten

‘Ik denk niet dat een beursnotering en de daarbij horende eigendomsverhoudingen gunstig uit zouden pakken voor ons bedrijf. Aan de andere kant kunnen we het in de toekomst natuurlijk nooit helemaal uitsluiten.’ Thomas Kirk Kristiansen kreeg overigens deze week de leiding over investeringsfonds Kirkbi, dat voor 75 procent eigenaar van LEGO is. Hij nam het roer over van zijn vader Kjeld Kristiansen. De nieuwe roerganger richtte meteen een stichting op: ‘K2 Fondsen af 2023’.  Deze stichting kan haar stemrecht gebruiken in het geval er ooit meningsverschillen ontstaan tussen de familieleden.

De beste brokers vergelijk je op AllesOverAandelen.com

Thomas Kirk Kristiansen en zijn vader, broers en zussen hebben samen een vermogen van 20 miljard dollar, zo rekende Bloomberg onlangs voor. Behalve LEGO hebben ze aandelen, obligaties en onroerend goed in handen. Mocht LEGO ooit wel naar de beurs gaan en ben je geïnteresseerd? Dan kun je die via brokers kopen. Hier op AllesOverAandelen.com kun je kennismaken met de beste brokers, die je hier meteen ook goed met elkaar kunt vergelijken. En zo kies jij altijd de voor jou beste broker!

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 5,9%! Er is geen minimum storting.
Actie! Stort € 5000,- en ontvang 3 gratis aandelen met een waarde tot $ 800,-. Gebruik de promocode WELCOME5 Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

WH Selfinvest
Zelf beleggen
Toegang tot 150 beurzen in 33 landen: kies voor zelf beleggen in aandelen, opties of ETF voor de laagst mogelijke commissie. Met uitmuntende klantenservice en gratis toegang tot signalen en kennis over beleggen.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie