Aandelensplitsing

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat is een aandelensplitsing en waarom zou je een splitsing doorvoeren? Je leest het hier in de kennisbank van allesoveraandelen.com.

Veel gestelde vragen aandelensplitsing?

Ten eerste, wat is nou precies een aandelensplitsing?

Heel simpel, dit is het verlagen van de nominale waarde van een aandeel met een bepaalde factor. Op het zelfde moment worden er meer aandelen uitgegeven met dezelfde factor. Op die manier verlaag je de prijs van een aandeel zonder dat de totale nominale aandelenkapitaal dus verlaagd wordt. Hoewel er dus extra aandelen bijkomen, is geen sprake van verwatering. De verdeling is weliswaar anders, de totale waarde van het aandelenbezit blijft echter hetzelfde.

Wat is noodzakelijk voor een aandelensplitsing?

Bij een splitsing vindt er geen verhoging van het kapitaal plaats en worden geen nieuwe aandelen geplaatst. Wil je aandelen splitsen, dan dient er wel een statutenwijziging doorgevoerd te worden. In de statuten van een bedrijf staat namelijk het maatschappelijk kapitaal opgenomen met een verdeling in aandelen. Overigens mag de Raad van Bestuur in bepaalde gevallen wel een splitsing doorvoeren zonder dat de aandeelhouders dit goedgekeurd hebben.

Wat is de voornaamste reden voor een aandelensplitsing?

Meestal is de hoogte van de koers van een aandeel reden om voor een splitsing te kiezen. Als aandelen aan de dure kant zijn, worden ze minder aantrekkelijk en ook minder toegankelijk. Kies je voor een lagere koers dan wordt het aandeel voor meer potentiele beleggers interessant. Een splitsing kan dan een positief effect hebben op de liquiditeit van het aandeel. Als er meer aandelen in omloop komen, wordt de verhandelbaarheid ook meteen vergroot.

Aandelen kopen? Dan doe je een beroep op brokers

Als je aandelen wilt kopen, dan doe je dat via de brokers. Je kunt hier de voorwaarden en de prijzen vergelijken.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Trade Republic
Zelf beleggen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Wil je bij IPO's / beursgangen er als eerste bij zijn? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om nieuwe aandelen te krijgen tegen hun initiële (IPO) prijs - naast het beleggen in klassieke aandelen, ETF's en opties. Ook is deze brokers uitermate geschikt voor dagelijks handelen. Gemiddeld rendement op de investering: 58% in 93 dagen. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook gratis beleggen in Amerikaanse aandelen en DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave