CAC 40

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

De CAC 40 is de aandelenindex van de veertig belangrijkste bedrijven op de Franse beurs. Daarbij staat CAC voor Cotation Assistée Continu. De index is er vanaf 1 januari 1988. Er werd destijds gestart met een stand van 1000 punten. Tegenwoordig schommelt de stand rond de 5000 punten. De index wordt vier keer per jaar aangepast.

Veel gestelde vragen over CAC 40

Hoe zijn de bedrijven op de CAC 40 gerangschikt?

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat de aandelen index uit maximaal veertig aandelen. Voor toelating gelden een aantal strikte criteria. De bedrijven op de beurs zijn naar marktkapitalisatie gerangschikt. Bij weging van een onderneming is afgekapt op een maximale bijdrage van 15 procent aan de aandelen index.

Wanneer wordt de CAC 40 aangepast?

De aandelen index wordt altijd op de derde vrijdag van maart, juni, september en december aangepast. De free float verandert consequent in september. De aandelenindex vind je uiteraard in Euronexct Parijs. Total, BNP Paribas en France Télécom worden als de hoofdfondsen beschouwd. De aandelenindex staat ook bekend wel als de Franse tegenhanger van de Amerikaanse Dow Jones. Voor de Nederlandse volgers; de aandelenindex met de veertig belangrijkste Franse bedrijven hanteert dezelfde openingstijden als de Franse beurs: maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 uur.

Kun je direct beleggen in de CAC 40?

De Franse aandelen index geldt zeker ook als een soort van thermometer voor de situatie op de Franse aandelenmarkt. Het geeft dus ook een soort van afspiegeling van hoe de Franse economie er precies voorstaat. Je kunt overigens niet direct investeren. Dat kan wel op een aantal verschillende handelsproducten die sterk gelinkt zijn aan deze aandelenindex. Investeren in ETF’s is bijvoorbeeld wel mogelijk. Deze volgen de koers zo precies mogelijk. Natuurlijk kun je ook in de aandelen van de bedrijven investeren die opgenomen zijn in de lijst.

Beleggen in bedrijven die deel uitmaken van de Franse aandelen index?

Aandelen kopen? Vergelijk dan hier alvast de brokers.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Trade Republic
Zelf beleggen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Wil je bij IPO's / beursgangen er als eerste bij zijn? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om nieuwe aandelen te krijgen tegen hun initiële (IPO) prijs - naast het beleggen in klassieke aandelen, ETF's en opties. Ook is deze brokers uitermate geschikt voor dagelijks handelen. Gemiddeld rendement op de investering: 58% in 93 dagen. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook gratis beleggen in Amerikaanse aandelen en DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave