FAANG

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Als we spreken over FAANG, dan doelen we op de FAANG aandelen. FAANG staat voor de vijf grootste techbedrijven op de Amerikaanse beurs. En dat zijn Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google.  De aandelen van deze wereldberoemde bedrijven worden verhandeld op de Nasdaq.  De techbedrijven samen vormen de S&P 500 Index.

Veel gestelde vragen over FAANG

Vormt Google een bedreiging voor het in stand houden van de naam FAANG?

De benaming FAANG is wel aan slijtage onderhevig. Dit heeft alles te maken het Google, dat tegenwoordig de naam Alphabet gebruikt. Om FAANG in stand te komen houden, wordt echter nog steeds gebruik gemaakt van de naam Google. De bedrijven die samen het acroniem vormen zijn allemaal een van de bekendste bedrijven binnen een sector en worden ook wel eens blue-chip aandelen genoemd.

Vanaf wanneer wordt FAANG gebruikt?

In 2016 dook de naam voor de eerste keer op de beurs op. Toen was sprake van FANG overigens. Pas later werd er met Apple een tweede letter A toegevoegd. Voor de goede orde; de tech giganten in Europa, dat zijn toch wel SAP in Duitsland en ASML in Nederland, hebben een mooie waarde met respectievelijk 122 miljard en 153 miljard. Zij kunnen echter bij lange na niet tippen aan de bedrijven die samen het acroniem vormen.

Wie bedacht de uitdrukking FAANG?

Het acroniem is overigens ontsproten aan het brein van tv-persoonlijkheid Jim Cramer van de CNBC Show. Hij was het die in 2013 voor het eerst met de naam op de proppen kwam. Daarna werd het een begrip en ondertussen zijn de aandelen de meest verhandelde aandelen wereldwijd op het gebied van technologie. Niets dan positiefs over de deze aandelen, die samen gemiddeld in waarde groeiden met liefst 1500 procent. Netflix spant wat dat betreft wel de kroon. De waarde van deze onderneming steeg vanaf 2009 met liefst 4000 procent.

Beleggen in FAANG aandelen?

Aandelen kopen? Dat kan. Je doet dan een beroep op een broker. Je vindt hier onder een overzicht van de brokers die je voor jezelf prima kunt vergelijken om zo een goede keuze te maken.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Trade Republic
Zelf beleggen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Wil je bij IPO's / beursgangen er als eerste bij zijn? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om nieuwe aandelen te krijgen tegen hun initiële (IPO) prijs - naast het beleggen in klassieke aandelen, ETF's en opties. Ook is deze brokers uitermate geschikt voor dagelijks handelen. Gemiddeld rendement op de investering: 58% in 93 dagen. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook gratis beleggen in Amerikaanse aandelen en DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave