Xetra

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Xetra? Heeft dat niet iets te maken met de beurs in Frankfurt? Zoals altijd biedt de kennisbank van allesoveraandelen.com uitkomst. We leggen je hier namelijk uit wat Xetra precies is.

Veel gestelde vragen over Xetra

Wat is nou precies Xetra?

Xetra is een bekend handelsplatform, dat geëxploiteerd wordt door de Frankfurter beurs. Liefst negentig procent van alle aandelenhandel op de beurzen in Duitsland vindt via dit platform plaats. Van alle DAX-noteringen in Europa, gebeurt zestig procent via dit handelsplatform. Aan het handelsplatform zijn ondertussen ruim tweehonderd handelsdeelnemers uit zestien verschillende landen verbonden. En dat geldt ook voor Hongkong en de Verenigde Arabische Emiraten.

Is werken met Xetra veilig?

Veiligheid is uitermate belangrijk als het om het gebruik van een handelsplatform gaat. Dat geldt zeker ook voor de continuïteit van de prijzen. Om genoemde processen te verbeteren, beschikt het platform over een aantal beschermende mechanismen. Zo werkt het met volatiliteitsonderbreking, onderbrekingen van de marktorders en kunnen er liquiditeit onderbrekingsmaatregelen genomen worden.

Wordt iedereen toegelaten tot het handelsplatform?

In principe wel, ja. De toelating van effecten tot de Frankfurter aandelenbeurs en het handelsplatform vereist geen afzonderlijke toelating. Nieuwe effecten worden dus automatisch opgenomen in de handel van de beurs in Frankfurt. Xetra is officieel overigens een geregistreerd handelsnetwerk van de Deutsche Borse AG.

Aandelen kopen bij de meest aantrekkelijke broker

Wil je aandelen kopen? Dan moet je een beroep doen op de makelaars in aandelen, de brokers. Je kunt ze wat betreft hun voorwaarden hier alvast met elkaar vergelijken.

Inhoudsopgave