Sparen of beleggen: wat is verstandig?

Sparen of beleggen, that’s the question!

De vraag of je moet sparen of beleggen speelt bij veel mensen door het hoofd. Sparen of beleggen is natuurlijk een heel persoonlijke vraag, maar uiteindelijk hebben we wel allemaal hetzelfde doel: we willen met sparen of beleggen zo veel mogelijk rendement van ons geld.

Het antwoord op de vraag sparen of beleggen is iets minder eenvoudig. Sparen of beleggen zijn immers twee totaal verschillende dingen. Sparen of beleggen is kiezen tussen zekerheid en risico nemen.

Sparen of beleggen: het antwoord

De huidige rentestand maakt de keuze tussen sparen en beleggen misschien wel iets eenvoudiger. Wanneer je je geld op de bank zet, is de rentevergoeding op het moment vrij laag.

Wanneer je twijfelt over sparen of beleggen, dan is het goed de verschillende opties tegen elkaar af te wegen. Heb je niet direct je spaargeld op korte termijn nodig, dan kun je beleggen absoluut overwegen. Het verschil in risico tussen sparen en beleggen is wel essentieel om mee te laten wegen.

Sparen kent geen enkel risico, beleggen kan wel risico’s met zich mee brengen. Echter zijn er verschillende mogelijkheden om te beleggen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om niet zelf beleggen, maar om dit uit te besteden aan een expert. Op dit moment biedt Robeco met Robeco ONE een interessant product.

Sparen of beleggen: ken de verschillen

Hoewel de termen sparen of beleggen voor de meeste wel duidelijk is, is het toch goed om de verschillen tussen sparen en beleggen nog even kort uit te leggen. Bij sparen zet je je geld op de bank tegen een bepaalde vergoeding per jaar (rente). Je kunt vooraf de keuze maken of je het voor langere tijd vast zet (dat geeft een hogere rente) of dat je flexibel wilt zijn in het opnemen van je spaargeld. Bij beleggen koop je een stukje van een bedrijf en fluctueert de waarde van je aandeel mee met de resultaten van het bedrijf. Het verschil in winst bij sparen of beleggen kan dus aanzienlijk verschillen.

Meer weten over de mogelijkheden met beleggen?

Vraag vrijblijvend een informatiepakket aan, of maak een account aan bij onderstaande bedrijven.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Unieke actie: Nu tot 20 aandelen cadeau!
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie