Steunpakketten hebben Nederlandse economie goed gedaan

Steunpakketten hebben economie goed gedaan
Steunpakketten hebben economie goed gedaan

De steunpakketten hebben Nederlandse economie goed gedaan. Dat kan geconcludeerd worden na de cijfers van het derde kwartaal. Het bruto binnenlands product steeg met 7,7 procent op kwartaalbasis. Op jaarbasis is er nog steeds een daling van 3 procent.

Steunpakketten hebben Nederlandse economie goed gedaan, situatie ten opzichte andere landen is uitstekend

Goede cijfers dus, terwijl in het tweede kwartaal nog sprake was van een krimp van de economie met 2,5 procent.  Het Nederlandse bruto binnenlands product kromp in ons land behoorlijk minder dan in ons omringende landen. Nederland is 3 procent verwijderd van het niveau voor corona, het Verenigd Koninkrijk is daar liefst 9,7 procent vanaf. Duitsland staat wat dat betreft op min 4,2 procent, België is 5,7 procent verwijderd van de staat voor corona.

Nog geen enthousiaste beurs

De goede berichten zorgden niet voor een enthousiaste beurs. Daarvoor zijn er ook nog teveel onzekerheden. Er is optimisme vanwege de ontwikkelingen rondom Pfizer, de uitrol hiervan kan echter nog wel even op zich laten wachten. Mede daarom sloot de AEX vandaag 0,5 in het rood.

Tien van de 25 in het groen

In totaal wisten vandaag slechts 10 van de 25 aandelen positief af te sluiten. ASMI steeg het meest met 2,3 procent, ASML sloot vlak, KPN leverde toch fors in met 2,3 procent. RELX daalde eveneens met 2,2 procent. DSM sloot ook in de min: 1,4 procent. Al met al bieden de kwartaalcijfers echter toch hoog. Als ook Pfizer haast blijft maken, dan kan gedacht worden aan economisch herstel.

Misschien wil jij vanwege dit goede nieuws nu ook wel in aandelen. In dat geval krijg je te maken met brokers. Je kunt ze hier alvast vergelijken.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 5,9%! Er is geen minimum storting.
Actie! Stort € 5000,- en ontvang 3 gratis aandelen met een waarde tot $ 800,-. Gebruik de promocode WELCOME5 Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

WH Selfinvest
Zelf beleggen
Toegang tot 150 beurzen in 33 landen: kies voor zelf beleggen in aandelen, opties of ETF voor de laagst mogelijke commissie. Met uitmuntende klantenservice en gratis toegang tot signalen en kennis over beleggen.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

 

 

Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie