Takeaway.com (Thuisbezorgd.nl) verkoopt voor 700 miljoen euro aandelen en obligaties

Takeaway.com haalt 700 miljoen euro op
Thuisbezorgd.nl verkoopt voor 700 miljoen aandelen en obligaties

Takeaway.com (Thuisbezorgd.nl) verkoopt voor 700 miljoen euro aandelen en obligaties. Daarmee wil het bedrijf de sterke kaspositie in stand houden. Bovendien wil het zo ruimte houden om overnames te kunnen doen. Voorts kunnen kredieten bij de banken afgelost worden.

Takeaway.com (Thuisbezorgd.nl) verkoopt voor 700 miljoen euro aandelen; bedrijf wil sterke balans

Takeaway.com hecht aan een sterke balans. Dat heeft ook zeker te maken met de concurrentie die in deze branche echt moordend is. Van de 700 miljoen euro werd voor 400 miljoen aan aandelen verkocht, de overigens 300 miljoen euro werd binnengehaald met  de verkoop van converteerbare obligaties.

Sterker door coronacrisis

Takeaway.com gaf de aandelen uit voor 87 euro. Met de 700 miljoen heeft Takeaway.com dus verschillende intenties. Eerder al nam het bedrijf JustEat over, net als het Duitse Delivery Hero. Het is niet ondenkbeeldig dat er nog een aantal overnames plaatsvinden. Het aandeel Takeaway.com steeg sterk tijdens de coronacrisis. Omdat de horeca gesloten was en is, deed deze onderneming prima zaken.

Unilever scoort niet door hamsterende consument

Voor veel mensen was het opvallend dat de omzet van Unilever niet groter is geworden. De verwachtingen waren dat Unilever betere cijfers zou overleggen vanwege zeker het hamstergedrag van wensen rondom de coronacrisis. In de praktijk valt dit dus nogal tegen.

Wil je ook aandelen kopen en beleggen? Stel jezelf alvast op de hoogte van de verschillende brokers die beschikbaar zijn:

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie