Slechte cijfers Duitsland en waardedaling aandeel Shell zorgen voor rode AEX

Shell verliest 18 miljard dollar
Shell verliest 18 miljard dollar

Slechte cijfers Shell en waardedaling aandeel Shell zorgen voor rode AEX. Anders kan de conclusie na een bewogen beursdag niet zijn. Behalve Duitsland presenteerde ook Amerika slechte bbp-cijfers en ook dat deed de beurs geen goed. Uiteindelijk leverde de AEX 2,6 procent in.

Waardedaling aandeel Shell zorgt voor slechte dag op AEX

Shell zag het aandeel 5,1 procent van de waarde inleveren, de cijfers die Shell overlegde waren weliswaar pover naar minder slecht dan werd verondersteld. Sterker nog, Shell boekte het afgelopen kwartaal zelfs een bescheiden CCS-winst en ook de kasstroom bleek best in orde. Verlies werd er wel gedraaid, 18 miljard dollar maar liefst. Ook de aandelen van Unibail Rodamco Westfield leverden fors aan waarde in met liefst 8,8 procent. Het brengt de vastgoed gigant in nog grotere problemen.

Slechte bbp-cijfers uit Duitsland

Uit Duitsland kwamen slechte bbp-cijfers en dit had een slechte invloed op de beurs. Bij de Oosterburen rekende men op een krimp van 9 procent. Vandaag echter bleek de krimp fors groter met 10,1 procent. Later presenteerde ook Amerika matige cijfers en daarmee was de slechte dag van de AEX ook meteen verklaard.  Op de Midkap was er ook een grote verliezer. Die verliezer luisterde naar de naam Pharming. De waarde van de aandelen daalden met 10,6 procent. Fugro was wat dat betreft een meevaller. Zij eindigden precies 1 procent in het groen.

Ook de beurs op? Dan krijg je vroeg of laat te maken met brokers. Je kunt ze hier alvast met elkaar vergelijken

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Unieke actie: Nu tot 20 aandelen cadeau!
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie