Aandelen op AEX rustig na dolle dinsdag

BAM plust 2,9 procent
BAM plust 2,9 procent

Aandelen op AEX rustig na dolle dinsdag, zo luidde de conclusie na een voortkabbelende beursochtend in Amsterdam. Veel schokkende zaken waren er niet, al is en blijft er groot pessimisme onder zowel beleggers als kenners van de beleggingswereld. BAM pluste vanochtend wel in de AMX en deed dat met 2,9 procent. Donderdag zal BAM met de kwartaalcijfers komen overigens.

Aandelen op AEX rustig na dolle dinsdag, pessimisme over de langere termijn

Na een dolle dinsdag heerste er rust op de beurs in Amsterdam. Tussen de regels door klonk echter pessimisme over de toekomst. De cijfers zijn en blijven slecht en ondertussen laten meer en meer ondernemers de outlook 2020 varen. Ook de inkoopmanagementindex is enorm gedaald van 26,4 naar 12. Bekend is eveneens geworden dat de gehele detailhandel in de eurozone in de maand maart alleen al met ruim 11 procent gekrompen is.

Shell verliest, Ayden boekt grootste winst

Vanochtend bleek Ayden op de AEX de grootste stijger met 3,1 procent. Galapagos volgde met 1,6 winst zoals ook ASML met 0,3 procent steeg. Wolters Kluwer overigens heeft in het eerste kwartaal 0,3 procent ingeleverd en laat om die reden ook de outlook 2020 los. Ook Shell verloor vanochtend na de indrukwekkende winst van dinsdag. De oliegigant leverde 1,5 procent in, Randstad verloor 0,2 procent.

In de AMX won BAM dus net als flitser Flow Traders dat 1,2 procent in de plus koerste vanochtend. Wil je ook beleggen, dan krijg je te maken met brokers. Je kunt ze hier alvast vergelijken:

[table “1p” not found /]

Plaats een reactie