Beleggers hebben vertrouwen in Japanse aandelen; Nikkei opnieuw op winst

Beleggers Japanse aandelen tevreden

Wall Street en de Europese beurzen hebben gisteren het eerste financiële kwartaal van dit jaar afgesloten. Voor de Japanse beurs gebeurde dit vandaag. Beleggers in Japanse aandelen kunnen terugkijken naar een sterke eerste kwartaal. De Nikkei beurs is vandaag opnieuw met winst gesloten.

Nikkei beurs opnieuw op winst

Vandaag sloot de Nikkei beurs op 12.397,91 punten. Daarmee is de beurs opnieuw met 0,5% gestegen. Vergeleken met het afgelopen kwartaal is de beurs met 19% gestegen. Een interessante ontwikkeling aangezien dit het tweede kwartaal op een rij dat de Nikkei beurs met ruime winst afgesloten wordt. Het laatste kwartaal van 2012 sloot de Nikkei beurs af met een winst van 17%. Een dergelijke opleving van de beurs is sinds 1972 al niet meer voorgekomen.

Beleggers houden vertrouwen in Nikkei ondanks laatste overheidscijfers

Toch is het niet allemaal koek en ei in Japan. Het productieniveau is het afgelopen kwartaal met 0.1% gedaald. Geen schokkende daling, maar analisten hielden juist rekening met een stijging van 2.5%. Het afgelopen jaar daalde de productie in Japan met 11%. Analisten hielden rekening met een daling van 8.5%.

Daarnaast bleek uit overheidscijfers dat er sprake is van ernstige deflatie in Japan. Vergeleken met een jaar geleden zakte het gemiddelde prijspeil vorige maand met 0.7%. Toch ziet het er naar uit dat deze ontwikkelingen beleggers in de Japanse aandelen niet afschrikken.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Unieke actie: Nu tot 20 aandelen cadeau!
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie