Beleggers verzilveren winsten na teleurstellende resultaten Amerikaanse industrie

Wall Street stapt deze week af van het overweldigende optimisme van afgelopen week. Vandaag werd door financieel adviesbureau IMS de inkoopmanagersindex van de maand Maart bekend gemaakt.

De index viel beduidend lager uit dan verwacht. In de maand Februari schoot de index nog omhoog. Afgelopen maand is de index van 54,2% naar 51,3% gezakt. Beleggers in Amerikaanse aandelen kozen eieren voor hun geld.

Beurzen Wall Street sluiten af met verlies

De laatste negatieve berichten uit de Verenigde Staten weerklinken in de beurzen op Wall Street. De Dow Jones index stond halverwege de dag op 14.543 punten; een daling van 0.2%. De S&P index daalde halverwege de dag met 0.6% en stond op 1.559 punten. De Nasdaq index stond zelfs op een gegeven moment op 1.1% verlies.

Aan het einde van de dag waren deze verliezen deels goed gemaakt. De Dow Jones sloot vandaag af op 14.578,54 punten (-0.04%), de S&P 500 op punten 1.562,17 (-0.45%) en de Nasdaq op punten 3.267,52 (-0.87%).

Japanse industrie onder druk; Chinese productie stijgt

Uit het buitenland kwamen verschillende geluiden. Vanuit Japan kwamen meer negatieve berichten over de industrie. De Japanse industrie is opnieuw gekrompen.

De laatste cijfers van de industrie in China zijn echter veelbelovend. Waar eerder werd gesteld dat de groei van de Chinese economie zal verdampen, geven de cijfers een ander beeld. Volgens deze cijfers zal de productieactiviteit van het land toenemen.

Er kwamen ook positieve cijfers over de Amerikaanse economie naar buiten. Zo hebben Amerikanen de afgelopen maand 1.2% meer uitgegeven in de bouwsector. Economen hadden niet voorspeld dat deze sector zo rap zou groeien.

Winnaars en verliezers van vandaag

Wat waren vandaag de grote winnnars en verliezers van de beurzen? De grote winnaar van vandaag was Tesla Motors. De aandelen van de autofabrikant die zich specialiseert in elektrische auto’s schoten omhoog met 16%. Voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf wist Tesla Motors een kwartaalwinst te boeken.

De grote verliezer van vandaag was Apple. Aandelen Apple gingen opnieuw onderuit nadat CEO Tim Cook publiekelijk zijn excuses aanbood aan Chinese consumenten vanwege een gebrekkige dienstverlening voor de Chinese markt.

Omschrijving  

Stryk, by BUX
Zelf beleggen
Met de app van Stryk (by BUX) kan je zelf beleggen in CFD's van Aandelen, Crypto en Forex. Probeer eerst gratis met een Demo account. Je kan al met € 50,- starten met echt geld.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook gratis beleggen in Amerikaanse aandelen en DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Mexem Beleggen
Mexem is een goede online broker in Nederland en België waar je écht goedkoop kan beleggen in aandelen, opties en meer. Ze geven aan de goedkoopste te zijn op Nederlandse, Belgische en Duitse aandelen. Ook krijg je persoonlijke begeleiding. Vraag gratis informatie aan. Wil je starten met beleggen? Dan ontvang je Gratis een Beleggingscursus ter waarde van € 200,- >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

NAGA Beleggen in Aandelen
Beleg in echte aandelen en ETF voor maar 0,99. Kopieer strategieën van de beste beleggers. Open gratis een rekening, en oefen gratis en vrijblijvend met € 10.000,- nepgeld. 1 miljoen beleggers gingen je al voor!Meld je gratis aan in maar een paar minuten >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Wil je bij IPO's / beursgangen er als eerste bij zijn? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om nieuwe aandelen te krijgen tegen hun initiële (IPO) prijs - naast het beleggen in klassieke aandelen, ETF's en opties. Ook is deze brokers uitermate geschikt voor dagelijks handelen. Gemiddeld rendement op de investering: 58% in 93 dagen. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten


BUX Zero
Zelf beleggen
BUX Zero maakt het mogelijk om aandelen en ETF te kopen zonder commissie bij de gebruik van de Zero order! Download de app en start vandaag: Nu Gratis Aandeel!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie