Carlyle Group brengt Nouryon naar de beurs

Aandelen Nouryon kopen

De Carlyle Group brengt Nouryon naar de beurs.  Om de beursgang te begeleiden is ondertussen specialist Solebury Capital ingeschakeld. De beursgang moet ergens in de tweede helft van dit jaar gestalte krijgen.

De Carlyle Group brengt Nouryon naar de beurs, specialist Solebury Capital begeleidt beursgang

Nouryon is de voormalige tak van AkzoNobel. Het werd in 2018 overgenomen door de Carlyle Group en GIC, een Singaporees staatsfonds. Met de verkoop verdiende AkzoNobel meer dan tien miljard euro.  Het is toch al een bewogen jaar voor Nouryon en de twee eigenaren, die Nouryon dit jaar opsplitste in twee bedrijven: Nouryon en Nobian. Nobian is de tak die basischemicaliën voor gebruik in de industrie produceert.

Bewogen jaar voor Carlyle Group en GIC

Nog weer eerder hadden Carlyle Group en GIC de zoutwinningstak van Nouryon al van de hand gedaan en straks wacht dus nog de beursgang. Nouryon staat nu trouwens vooral voor de chemicaliën die toegepast worden bij het maken van onder meer verzorgings-, voedings-, en schoonmaakproducten. Ook levert het bestandsdelen voor verf en bouwmaterialen.  Bij Nouryon werken een kleine achtduizend mensen. Zij doen hun werk verdeeld over tachtig verschillende landen. In 2020 scoorde het bedrijf een omzet van 3,7 miljard euro.

Omzet van rond de 1 miljard euro

Bij Nobian werken met 1600 werknemers beduidend minder mensen. De omzet die het in 2020 maakte was ook lager en lag zo rond de 1 miljard euro. Wil je straks aandelen Nouryon kopen? Dan moet je een broker inschakelen. En die brokers kun je hier alvast met elkaar vergelijken.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie