Goede resultaten Europese banken zorgen voor lift van aandelen

Goede resultaten Europese banken zorgen voor lift van aandelen

Vandaag schoten zowel Europese als Amerikaanse aandelen in de plus nadat verschillende Europese banken meevallende resultaten bekend maakte. Alhoewel in de Verenigde Staten de meeste beursgenoteerde bedrijven hun kwartaalcijfers bekend hebben gemaakt, maakt het overgrote deel van de bedrijven op de Europese beurzen deze week haar kwartaalcijfers bekend. Voor de handel in Europese aandelen kan het dus een spannende week worden.

Het nieuws uit Europa had overigens een positiever effect op de handel van aandelen op Wall Street. De Dow Jones beurs sloot vandaag voor het eerst af op 15.000 punten. De rest van de Amerikaanse beurzen sloot ook af in de plus. Afgezien van de AEX, sloten de beurzen in Europa ook af op winst.

Aandelen kopen? Kies een broker:broker

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Vooral aandelen van financiële instellingen in trek

Vooral de aandelen van financiële instellingen deden het vandaag goed in Europa. Zo schoot op de AEX beurs het aandeel ING vandaag met 2,6% omhoog. Maar ook het Franse Société Générale, het Britse HSBC en het Duitse Commerzbank zagen hun aandelen explosief stijgen. Andere stijgers op de Europese beurzen waren Carlsberg en Adecco. Het aandeel van de Deense bierbrouwer steeg dankzij een grotere vraag uit Aziatische landen. Adecco maakte vandaag tegenvallende kwartaalcijfers bekend. Daarentegen gaf het Zwitserse uitzendbureau aan dat de bodem qua omzet inmiddels bereikt is.

Aandelen technologiebedrijven deden het minder goed op Wall Street

De technologiebedrijven waren vandaag op Wall Street juist de aandelen die het minder goed deden. De afgelopen weken waren aandelen als Apple en Google nog een belangrijke graadmeter voor het succes van de beurzen op Wall Street. Vandaag moesten beide aandelen inleveren. Ook Microsoft en HP boekte opnieuw verliezen.Machine- en werktuigbouwer Caterpillar deed het vandaag wel goed. Het aandeel Caterpillar steeg vandaag met 2,5%. Het aandel JPMorgan Chase steeg met 2% en telecom provider Verizon boekte een winst van 1,7%.

Analisten geven aan dat zij geen grote schommelingen verwachten in de Amerikaanse aandelen omdat de meeste bedrijven hun kwartaalcijfers bekend hebben gemaakt. Wall Street wordt de komende dagen dus vooral geleid door buitenlands nieuws.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie