Kuaishou Technology wil met beursgang 5,4 miljard dollar ophalen

 

Aandelen Kuaishou Technology kopenKuaishou Technology gaat in februari naar de beurs in Hongkong. De ontwikkelaar van een videoapp hoopt 5,4 miljard dollar aan de beursgang over te houden. Daardoor kan de beurswaarde van het Chinese bedrijf zomaar rond de 61 miljard dollar uitkomen.

Kuaishou Technology naar de beurs, videoapp wordt door ruim 200 miljoen mensen gebruikt

De app Kuaishou wordt ondertussen elke dag opnieuw door ruim 200 miljoen mensen gebruikt. Kuaishou Technology kwam aanvankelijk met een GIF-app op de markt. GIFS konden via het platform gemaakt en gedeeld worden. In 2012 werd het een videoplatform zoals het dat nu nog steeds is. Kuaishou Technology is voor 20 procent in handen van het Chinese Tencent. Prosus, actief op de beurs in Amsterdam, is weer voor ruim 30 procent eigenaar van Tencent.

Op een haar na in het bezit van Musical.ly

Een jaar na de lancering van het videoplatform werd het al door 100 miljoen mensen gebruikt, een aantal dat in 2019 ruim verdubbeld bleek. Desondanks gooide de onderneming organisatorisch het roer om. De groei verliep volgens hen te langzaam. In 2020 ging Kuaishou Technology de samenwerking aan met JD.com. Opvallend; in 2017 probeerde de Chinese onderneming nog Musical.ly over te nemen. Dat lukte echter net niet. Musical.ly was de voorloper van TikTok.

Boetes voor overtreden mededingingswet

China was ook wel weer toe aan goed beursnieuws na het debacle rond Alipay van Alibaba. De beursgang van deze onderneming werd door de Chinese overheid van tafel geveegd. Zowel Alipay als Tencent kregen boetes opgelegd vanwege het overtreden van de mededingingswet.

Wil je ook in aandelen? Check dan hier alvast de brokers.

[table “1p” not found /]

Plaats een reactie