Topbestuurders laten eigen aandelen links liggen

eigen aandelen
eigen aandelen niet interessant

Topbestuurders van bedrijven laten tot veler verrassing  eigen aandelen van hun onderneming links liggen. En dat terwijl ze in de meeste gevallen juist nu goed zaken kunnen doen en aandelen voordelig in handen kunnen krijgen.  Bovendien kunnen zij door juist wel in de ‘eigen’ aandelen te investeren laten zien vertrouwen in hun onderneming te hebben.

Lagen koersen geen reden kopen eigen aandelen

Zoals bekend staan de beurzen onder druk. de vaak zeer lage koersen blijken vooralsnog echter geen reden voor topbestuurders van bedrijven om massaal aandelen in het eigen bedrijf te kopen. Integendeel zelfs. Tot nu toe is dit slechts mondjesmaat gebeurd.  De verschillende CEO’s en CFO’s hebben kennelijk andere prioriteiten en lijken zich vooral te richten op het wel en wee van het personeel en de maatregelen die noodzakelijk zijn  om het bedrijf in de benen te houden.

Aandelen kopen? Vergelijk de beschikbare brokers:

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Eigen aandelen kopen van topbestuurders: blijk van vertrouwen

Volgens deskundigen zou het aankopen van ‘eigen’ aandelen juist  op dit moment goed zijn en zou dit een boost kunnen geven omdat zo het vertrouwen in het bedrijf wordt getoond.  Overigens komt het ook in de reguliere situatie niet vaak voor dat topbestuurders fors investeren in eigen aandelen. Dit om de simpele reden dat er vaak al een aandelenpakket of een aandelenbelang bij de contractonderhandelingen zijn bemachtigd.  De noodzaak om nog meer te investeren ontbreekt.

Strenge regels AFM

Een reden dat er slechts mondjesmaat geprofiteerd wordt van de koersdaling van de eigen aandelen zijn zeker ook de strenge regels die gelden voor topbestuurders. Zo dienen zij een eventuele transactie van te voren te melden bij het AFM én mogen  zij slechts aandelen kopen in zogenaamde stille periodes.

Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie