VinFast gaat naar de Amerikaanse beurs

VinFast gaat naar de Amerikaanse beurs. Aandelen VinFast kopen wordt snel – nog in 2022- mogelijk op de Amerikaanse beurs. De Vietnamese autobouwer wil voet aan wal krijgen in Amerika en daar is geld voor nodig. Behalve een beursgang, wordt momenteel gewerkt aan een andere investeringsronde die eveneens geld in het laatje zal moeten brengen. Wanneer aandelen VinFast kopen precies mogelijk is en wat de prijs per aandeel precies zal zijn, zal later in 2022 bekend worden gemaakt.

VinFast gaat naar de Amerikaanse beurs; target is 1,8 miljard euro

Met de beursgang wil de Vietnamese bouwer van elektrische auto’s een bedrag van 1,8 miljard euro ophalen. Precies dat bedrag is de onderneming nodig om een eerste fabriek in Amerika te bouwen. Deze fabriek moet in 2024 de deuren open en het is de bedoeling dat er in eerste instantie 150.000 auto’s per jaar in de Verenigde Staten gebouwd zullen gaan worden. Momenteel worden de auto’s alleen nog gemaakt in Vietnam zelf, in Haiphong. Het is de bedoeling van de bouwer dat daar vanaf het jaar 2026 liefst 950.000 auto’s van de band zullen rollen.

Er loop ook nog een andere investeringsronde

Overigens begint VinFast in het najaar van 2022 al met het afleveren van de eerste auto’s in landen als de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Duitsland en ook Nederland. Het gaat dan in eerste instantie om twee modellen; de VF-8 en de VF-9. Het is de bedoeling dat VinFast daarna met een reeks nieuwe modellen komt. Daar wordt achter de schermen momenteel hard aan gewerkt. Behalve de gang naar de beurs, is VinFast ook bezig met een andere investeringsronde om de plannen verder vorm te kunnen geven. Deze investeringsronde moet tussen de 458 en 916 miljoen euro op gaan leveren. Van VinFast gaan we, als de voortekenen niet bedriegen, dus nog heel veel horen de komende jaren.

Als je aandelen wilt kopen, dan ga je zaken doen met de brokers. Die kun je op tarief en voorwaarden hier alvast met elkaar vergelijken.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie