AkzoNobel lichtpuntje op Amerika gevoelige AEX

Magere dag op AEX
Magere dag op AEX

AkzoNobel lichtpuntje op Amerika-gevoelige AEX vandaag, waar de beleggers nu ineens wel weer in de ban waren van berichten uit Amerika. En die berichten waren verre van rooskleurig. AkzoNobel trok zich er het minst van aan. De aandelen werden 2 procent meer waard en ondertussen werd het koersdoel voor de aandelen bijgesteld van  75 naar 85.

AkzoNobel lichtpuntje op AEX; 20 van de 25 aandelen in het rood

De AEX sloot uiteindelijk 0,7 procent lager op 562,61 punten. Ook de Midkap en de Smallcaps sloten negatief af. Als voornaamste reden van deze armetierige beursdag in Amsterdam werd weer eens naar Amerika gewezen, waar het slechte nieuws elkaar vandaag in sneltreinvaart opvolgde. Eerst waren er de toch nog tegenvallende cijfers over de arbeidsmarkt. Daarna bleek met name in Californie, Texas, Florida en Arizona het aantal mensen met het coronavirus verder uitgebreid. Het aantal besmettingen neemt er snel toe, met alle gevolgen van dien. Helemaal in de wetenschap dat deze staten goed zijn voor een derde van de gehele Amerikaanse economie.

Forse daling voor ArcelorMittal

De grootste daler op de AEX vandaag was ArcelorMittal. De aandelen werden 6 procent minder waard.  Die van Unibail Rodamco gingen 3 procent in waarde onderuit en Ayden leverde 0,7 procent in. Dit onder meer vanwege negatieve berichten over Wirecard, een vergelijkbaar bedrijf in Duitsland. Fugro keverde 1,3 procent in. Prosus net iets minder dan een procent: o,9. Op de AMX viel de dikke plus van TKH op (7 procent). De aandelen van Arcadis gingen met 4 procent toch fors in waarde onderuit.

Misschien acht jij de tijd wel rijp om ook te gaan bekeggen. In dat geval krijg je altijd te maken met brokers. Je kunt ze hier alvast met elkaar vergelijken.

[table  id=1/]
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie