Beleggers DEGIRO laten Tesla vallen

DEGIRO beleggers laten Tesla vallenBeleggers DEGIRO laten Tesla vallen. Dat bleek uit de gegevens over januari 2021. Bovendien bleek Shell voor het eerst sinds een jaar eens niet het meest verhandelde aandeel van DEGIRO klanten. Dat was namelijk GameStop.

Beleggers DEGIRO laten Tesla vallen, Shell na een jaar van de troon gestoten

Hoe goed je de lijst met verhandelde aandelen ook doornam die DEGIRO over januari presenteerde, Tesla stond er niet op. Bijzonder, al lijken meer en meer mensen de zeepbel Tesla door te prikken. Het aandeel Tesla steeg in 2020 787 procent en dat is volgens kenners nergens op gebaseerd waardoor het wachten is tot de zeepbel knapt. Shell was onder de beleggers van DEGIRO een jaar lang het meest populaire aandeel. Die positie moest het nu laten aan Gamestop.

De kwestie GameStop

GameStop zag de waarde van het aandeel in januari stijgen met 1625,05 procent. Dit was een mooi staaltje koersmanipulatie. Een grote groep beleggers besloot na overleg via platform Reddit aandelen GameStop te kopen. Dit om vooral de hedgefondsen die shortposities hadden ingenomen dwars te zitten. Dat lukte;  het aandeel GameStop schoot omhoog en hedgefondsen leden enorme financiële schade. Ondertussen heeft deze actie wereldwijd aandacht. Waarschijnlijk komt er zelfs een parlementaire enquête over de kwestie.

Van Tesla tot Build Your Dreams

DEGIRO kwam ook nog even terug op het jaar 2020 en kwam met de top 5 van bedrijven waarvan de aandelen in 2020 het meest stegen. Tesla neemt in de top 5 de eerste positie in met een waardestijging van het aandeel van 787 procent. Sea Group, een internetbedrijf in Singapore, zag de aandelen liefst 446 procent stijgen. Op de derde plaats staat Zoom Video, het video conferentiebedrijf zag de aandelen met 413 procent stijgen. Vierde en vijfde waren Pinduoduo en BYD. Pinduoduo werd 396 procent meer waard en is na Alibaba en JD.com het grootste e-commerceplatform van China.  BYD staat voor Build Your Dreams. De producent van transportonderdelen zag de waarde van een aandeel met 359 procent stijgen.

Ook in aandelen? Check hier alvast de brokers.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Unieke actie: Nu tot 20 aandelen cadeau!
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie