Buffett; ‘Verlies 50 miljard en dalen aandelen is ‘extreem misleidend’

onthutsende cijfers Berkshire Hathaway
Kwartaalcijfers Berkshire Hathaway onthutsend

Aan het woord is Warren Buffett, grote man van investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway. Buffet: ‘verlies 50 miljard en dalen aandelen is ‘extreem misleidend’. Daarmee probeerde de grand old man van de beurs alsnog een positieve draai te geven aan de werkelijk onthutsende cijfers die zijn investeringsmaatschappij in het eerste kwartaal draaide.

Buffett; ‘Verlies 50 miljard en dalen aandelen is ‘extreem misleidend’, voorman wijst op stijging operationeel resultaat

Want wat Buffett ook zegt, Berhshire Hathaway leed het eerste kwart van het jaar een enorm verlies van 50 miljard dollar. Dat is omgerekend 30.653 dollar per Class A aandeel. En dat in de wetenschap dat een jaar eerder nog winst gemaakt werd, 247 miljard om precies te zijn. Buffet en zijn Berkshire Hathaway verloor 54,5 miljard op beleggingen. Ook daar was vorig jaar nog een dikke plus te zien: 15,5 miljard dollar.

Nog 128 miljard in kas

Buffett haalde de schouders op. Hij zei dat de cijfers een vertekend beeld geven en zelfs extreem misleidend zijn. Volgens de investeerder is het beter naar de operationele resultaten te kijken. En warempel, die stegen inderdaad, van 5,56 naar 5,87 miljard. Berkshire Hathaway had eind maar overigens nog 128 miljard in kas.

Kun jij dat beter dan Warren Buffett? Check dan alvast de brokers, want die heb je nodig als je gaat beleggen:

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

 

Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie